Home    Versterkers  Trends-Audio TA-10.2P SE
Trends-Audio TA-10.2P SE

Trends-Audio TA-10.2P SE


Trends-Audio TA-10.2P SE


Eindversterker€ 249.00
Incl. 21% BTW

  • Productinformatie

Trends-Audio TA-10.2P

De eindversterkers van Trends Audio zijn opgebouwd rond de audiofiele chip van Tripath, de TA2024. Qua kwaliteit zijn ze vergelijkbaar met de geintegreerde TA-10 versterkers, die uitbundig positief zijn ontvangen in de HIFI-wereld. Zie daarvoor ook de reviews.

Op dit moment zijn er 2 uitvoeringen beschikbaar, de TA-10.2, die een verbeterde versie is van de nog steeds beschikbare TA-10.1. De TA-10.2 is ook in een Special Edition SE-uitvoering verkrijgbaar, met zwaardere voeding en betere uitgangscondensatoren. Onder aan de pagina staan de verschillen in een overzichtelijke tabel.

TA-10.2P

De TA-10.2 is de upgrade de alom gelauwerde TA-10.1. De nieuweling heeft een handzamere lay-out van het achterpaneel en is intern van verbeterde onderdelen voozien. De 10.2 is ook leveraar als SE-versie met een zwaardere 4A-voeding en verbeterde uitgangscapacitors. Het is de ultieme uitvoering van de revolutionaire T-Amp met de TA2024 Tripath-chip. In de TA-10.2 komt deze spectaculair goed klinkende chip optimaal tot zijn recht. Geen krachtpatserij, maar onverwacht audiophiele kwaliteiten. De TA-10.2 biedt een aangename klankkleur en een analytische blik in de muziek. Ondanks het beperkte vermogen van max 2 * 9 audiophiele watts, is de versterker toch zeer goed in staat grote, staande luidsprekers aan te sturen, met verbazingwekkend diepe bassen.

De handzame, afgeschermde behuizing heeft robuuste, vergulde aansluitingen. Intern zijn top-onderdelen gebruikt, zoals hoogwaardige condensatoren en een goede potmeter. Voor thuisgebruik zijn er dan ook geen beperkingen. Meer geluidsdruk? Dan bevelen we luidsprekers aan met een gevoeligheid van 87dB/W en meer. De TA-10.2 heeft een betere lay-out gekregen van het achterpaneel.

De luidsprekeraansluitingen zitten nu verder gescheiden van elkaar. De versterker accepteert standaard bananenpluggen, maar ook losse kabels. Tussen de luidsprekeringangen zitten de RCA tulpingang. Op de achterzijde zit daarnaast de aansluiting voor de stroomvoorziening en een aan-uitschakelaar. De TA-10.2 is gebruiksklaar, een adequate AC/DC-Adapter wordt meegeleverd.

TA-10.2P SE (Special Edition)

De TA-10.2P is ook beschikbaar als Special Edition. Door de zwaardere voeding van 4A levert ze een nog rustiger klankbeeld en is ze in staat meer vermogen te leveren. daarnaast is er speciale aandacht besteed aan de volumeregelaar. Deze is van Alps.

Levering
De TA-10.2P versterker wordt geleverd met adequate voeding en netsnoer. Klaar om te gebruiken.

Downloads

Fijntunen en personaliseren (voor de professional of de gevorderde liefhebber)

Liefhebbers kunnen de TA-10.2 tot een maximum tweeken. Door bijvoorbeeld het BIAS optimaal in te stellen. Bi-ampen is natuurlijk ook mogelijk, in verschillende configuraties.

Let op: deze ingrepen hebben geen gevolgen voor de garantie van uw TA-10. Schade door onoordeelkundig gebruik, waaronder aan overige apparatuur, sluiten we wel uit.

Fijn-tunen van het DC bias voltage op de speakerterminals
Er zijn 2 blauwe, instelbare potmeters (Rt) (linksonder op de foto) om het DC bias voltage af te stellen tussen de positieve (+) en negatieve (-) polen van beide luidsprekeruitgangen. Door deze precies af te stellen neemt de puurheid van het signaal toe en vermindert de 'pop' als u de versterker aanzet. Alhoewel de BIAS goed is afgesteld af-fabriek, blijkt hij nadat hij een aantal uren heeft ingelopen, kan hij een klein beetje afwijke. Dit is voor professionals of gevorderde amateurs eenvoudig op te lossen.

Wat u nodig heeft is:
- kruiskopschroevendraaier (om de top van het huis te verwijderen)
- kleine schroevendraaier (voor hhet instellen van de potmeters)
- (digitale) multi-meter voor het meten van de DC bias.

U gaat als volgt te werk:
1. verwijder de top vand e behuizing door de 4 bovenste schroeven te verwijderen (2 voor en 2 achter) en de top er af te tillen;
2. Zet de versterker ON.
3. Meet met de multi-meter het DC-voltage tussen de + en de - pool van de RECHTER luidsprekeruitgang (meestal <500mV)
4. Draai de schroef aan de LINKER-bovenkant met de klok mee of tegen de klok in tot het voltage ong 0mV is.
5. Dan, herhaal stap 3 voor de LINKER luidsprekeruitgang, door de RECHTER schroef bovenaan, tegen de achterplaat te draaien.
6. Zet de versterker OFF.
7. Do de deksel er op en schroef hem met de 4 schroeven weer vast.

Bi-ampen
U kunt eenvoudig 2 TA-10 versterkers combineren om te bi-ampen (mits uw luidsprekers dat toestaan). U vindt in de (engelstalige) uitleg precies hoe u dat kunt doen en welke verschillende configuraties mogelijk zijn.